(πηγή εικόνας:http://sandrakavital.blogspot.de)
Yλικά :
- 50 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλάκι.γλυκού. κανέλα
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι.γλυκού. baking powder
- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
- 2 κούπες βραστό νερό
- λάδια για τηγάνισμα (κατά προτίμηση σπορέλαιο για να μην βαρύνει το γλύκισμα αυτό)
- nutella
Εκτέλεση: Αναμείξτε σε ένα πιάτο τη ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα μπoλ, ρίξτε το αλεύρι και το baking powder. Ανακατέψτε και στην συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και το βραστό νερό. Ανακατέψτε τα καλά, μέχρι να γίνει μία ζύμη (να κολλάει στα χέρια η ζύμη κατά προτίμηση). Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι για τηγάνισμα σε ένα κατσαρολάκι και περιμένουμε να κάψει.Παίρνουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το γεμίζουμε με τη ζύμη (αν δεν έχουμε μπορούμε να πλάσουμε τη ζύμη σε μικρά μακρόστενα “σκουληκάκια”). Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το κορνέ ζαχαροπλαστικής, βγάζουμε λίγη ζύμη και με ένα ψαλίδι κόβουμε μικρά churros. Στην συνέχεια τηγανίζουμε τα churros σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και τέλος τα περνάμε από το πιάτο με τη ζάχαρη και την κανέλα.Σερβίρουμε με ζεστή ή κρύα nutellea. Όσοι δεν κάνετε δίαιτα, μπορείτε να βάλετε και βανίλια παγωτό από πάνω.
Καλή σας απόλαυση!
πηγή συνταγής: mamatinafaw
(τα βίντεο τα έστειλε η Ελένη Ρ.)
Ευχαριστούμε πολύ τον Κωνσταντίνο Μ. και τη μαμά του
για την συνταγή και τα Churros
που μάς έφτιαξαν! Ήταν πολύ νόστιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου