Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Τριγωνοψαρούλης: ο τελευταίος ιππόκαμπος











Εκδόσεις: Πατάκη  Ημερομηνία πρώτης έκδοσης: 01/05/1998
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Σελίδες: 56

Ο Τριγωνοψαρούλης, ο σοφός του βυθού, απολαμβάνει τη δόξα που έχει αποκτήσει επειδή έσωσε το Σχολείο της κυρά- Σουπιάς από τα δίχτυα του ψαρά. Όταν πληροφορείται ότι σ' όλες τις θάλασσες ζει μονάχα ένας ιππόκαμπος κι αυτός κινδυνεύει να πιαστεί αποφασίζει να απαρνηθεί όλες τις ανέσεις του και να δώσει μάχη για να τον σώσει. Παρέα με το Μαυρολέπια, ο οποίος συνέχεια τον κατακρίνει για τον τρόπο ζωής του, κι άλλους γενναίους του βυθού βρίσκουν τον ιππόκαμπο κι αναζητούν τρόπους να τον προστατεύσουν. Όταν καταλαβαίνουν ότι ο ιππόκαμπος ετοιμάζεται να … γεννήσει, τα πράγματα δυσκολεύουν. 

Κι όμως ο Τριγωνοψαρούλης  έχει ένα σχέδιο, που αν τον βοηθήσουν τα φαναρόψαρα, τα μικρά θα γεννηθούν κι ο βυθός θα γεμίσει πάλι ιπποκαμπάκια.

Ένα βιβλίο που μιλά για την αλλαγή τρόπου ζωής, αν θέλουμε να μην καταστρέφουμε τον πλανήτη και τα άλλα πλάσματα με τα οποία τον μοιραζόμαστε.
Στο βιβλίο υπάρχει πρόλογος του εκπαιδευτικού Νίκου Ράπτη Phd, ο οποίος έχει διδάξει στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μεταφραστεί στα ιταλικά για τις ανάγκες ενός εκπαιδευτικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε ιταλικά σχολεία. Έχει γίνει θεατρική παράσταση με κούκλες και ηθοποιούς από την ομάδα «Το κουκλοθέατρο της Αλεξάνδρας... έρχεται». Η παράσταση παιζόταν για δυο χρόνια σε σχολεία, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Το βιβλίο μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στην Κίνα από τον Εκδοτικό Οίκο Tianjin Maitian Culture Communication Co. Ltd, 2012 σε έναν τόμο μαζί με το «Ο Τριγωνοψαρούλης».


>


Από το CD "Τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη"
Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ



Αν θέλεις να δεις τον τελευταίο ιππόκαμπο κάνε κλικ εδώ

Ο τριγωνοψαρούλης εναντίον του μεγάλου καρχαρία κλικ εδώ








Δεν υπάρχουν σχόλια: