Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τα παιδιά του παραδείσου (Children of Heaven):


Μια καταπληκτική ταινία που παρακολουθήσαμε την Ημέρα του Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού.

























Τα παιδιά του παραδείσου (Children of Heaven): Ιρανική ταινία παραγωγής 1997, σε σκηνοθεσία Ματζίντ Ματζιντί. Πρόκειται για μια τρυφερή ταινία για την αγνότητα και την καλοσύνη που κρύβει η παιδική ψυχή. Προτάθηκε για  Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1997. Διάρκεια: 90′.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η υπόθεση  της ταινίας διαδραματίζεται στα δρομάκια της παλιάς Τεχεράνης. Ο εννιάχρονος Αλί, επιστρέφοντας από τον τσαγκάρη, χάνει τα παπούτσια της μικρής αδελφής του Ζόρα, στο δρόμο. Η οικογένειά του είναι φτωχή και δεν υπάρχουν χρήματα για άλλο ζευγάρι. Η δυσκολία που παρουσιάζεται είναι το πώς θα πηγαίνει τώρα χωρίς παπούτσια η Ζόρα στο σχολείο και μάλιστα χωρίς να το μάθουν οι γονείς τους.

Διδακτικοί Στόχοι
Οι μαθητές που θα δουν την ταινία μπορούν να περιγράψουν τη σχέση των δυο αδελφιών και να αναφέρουν τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν (τρυφερότητα, αγάπη, αλληλοβοήθεια, εμπιστοσύνη…). Επίσης να παρακολουθήσουν την καθημερινότητα δυο παιδιών μιας οικογένειας στο μακρινό Ιράν και να αναζητήσουν ομοιότητες και διαφορές με τη δική τους καθημερινότητα, να αξιολογήσουν τους χαρακτήρες της ταινίας και μέσα από αυτή τη διαδικασία να ανακαλύψουν νέους τρόπους συμπεριφοράς. Τέλος να συγκρίνουν το σχολικό περιβάλλον των ηρώων με το δικό τους.

πηγή κειμένου


Το τρέιλερ της ταινίας



Τα καλύτερα αποσπάσματα της ταινίας με αγγλικούς υπότιτλους σε έντεκα συνέχειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: